You are here

Lentokuva Vallas Oy liittyi Kaukokartoituskerhon jäseneksi

Ensi yrittämällä infomme meni ensin kommentteihi...

Lentokuva Vallas Oy liittyi Kaukokartoituskerhon jäseneksi

Lentokuva Vallas Oy:n ilmakuvaustoiminta on alkanut 1977 ja jatkunut siten jo noin 35 vuotta. Perustaja Hannu Vallas toimi 1970-luvulta alkaen HävLLV 21:n tiedustelu-upseerina (valvonta- ja tiedustelutoimintaan liittyi kaikenlainen dokumentointi erilaisin sensorein) Porissa, jossa sivutoimiluvalla alkoi pienimuotoinen ilmakuvaus lentokoulun osakkaana.
Jo 70-luvulla alkoi mm. kaavoitukseen liittyvien viistokuvausten lisäksi myös pystykuvaustoiminta ja Uudenkaupungin makeanvedenaltaan vuosittainen dokumentointi Vesioikeuden määräyksestä. Pystykuvaus on koko toiminnan aikana ollut jossakin määrin yritystoiminnan osana.
Vuonna 1999 yhtiö perusti ensimmäisen internet-kuvapankin kuvaustensa esittelyyn. Toiminta on siitä edelleen kehittynyt nykypävän tarjontaan: suomi.ilmasta.fi .
2000-luvun alussa, kun markkinoille tulivat ammattimaiseen kuvaamiseen soveltuvat digikamerat, suuntasi yhtiö kuvaustoimintansa uusille urille. Arkistossa on filmikuvia noin 300 000 ja digiaikakauden digikuvia yli 500 000, viimemainitut pääosin kuvapankistamme H24 nähtävillä.
Yritys on koko ajan panostanut uusiin menetelmiin koulutetun henkilöstönsä osaamisen kautta. Viime vuosina kehityksen kohteena ovat olleet erityisesti ortokuvaukseen liittyvät asiat. Käytössämme on ollut jatkuvasti pystykuvauksiin soveltuva yksimoottorinen pienkone. Nyt voimme tarvittaessa kuvata korkeammalta myös 2-moottorisella koneella. Pääsemme näillä kuvaamaan 5 - 50 sentin maastopikselikoon pystykuvauksia. UAV:t ovat myös seurannan alla, kuten digitaalisuus aikoinaan. Kun niiden toiminta sensoreineen saadaan kustannustehokkaaksi ja järkeväksi, saattaa UAV:sta tulla yrityksellemme kolmannen koekeusalueen toimija. Ortokuvatoimintaan käytämme Enso Mosaic ja TNT-ohjelmia. Käynnissä on myös korkeusmallien laskennan kehittäminen. Uudet ohjelmistot mahdollistavat meille myös viistokuvausten orto-oikaisun.
Olemme parhaillaan mukana Tekesin rahoittamassa laajassa MMEA-hankkeessa, jossa toimimme yhteistyössä Aalto YO:n, Geodeettisen Laitoksen ja Anturikeskuksen kanssa. Painopistealueena on GL:n kanssa testata erilaisten uusien sensorien toimintaa UAV- ja pienkonekalustoilla, joihin ne mahdollisesti samalla tavalla soveltuvat eri korkeuksien ja toiminta-alueiden laajuuksien mukaisestai. Teknologinen kehitys on ollut nopeaa digtaalisen kehityksen myötä, joten MMEA-hanke pyrkii selvittämään sen sovellusten käyttöönottomahdollisuuksia yhteiskunnan ja ympäristöjen seurannassa.
Tulemme tuottamaan uutisia ja esimerkkidemoja toiminnastamme tämän yhteisön sivuille ja tietoon. Olemme myös kiinnostuneet kaikesta yhteistyöstä muiden yhteisön jäsenten kanssa.

Yhteistyöterveisin,
Hannu Vallas

***********************
Yhteistyöterveisin,
Hannu Vallas hallituksen puheenjohtaja
Lentokuva Vallas OyTaitajankuja 2
33960 Pirkkala
hannu.vallas@lentokuva.fi
www.lentokuva.fi infoa ja näytteitä - referenssilistat !
http://suomi.ilmasta.fi nyt jo yli 500 000 ilmakuvaa näytillä
03-2607 621
0500-237 207 GSM
03-2607 623 fax
Digiosasto:
toimisto@lentokuva.fi
03-2607 622
Mika Lehmus toimitusjohtaja / digiosaston vastaava
Jussi Kirjasniemi kuvaussuunnittelija / valokuvaaja (FM/biologi)
Pentti Ruokokoski GIS-asiantuntija (FM / geologi); 050-536 0006
Panu Nikkola markkinointi / valokuvaaja 0400-237 207
Juho Kuikko ansiolentäjä
*********************************************************************