You are here

Aalto-yliopisto, radiotieteen ja -tekniikan laitos

Aalto-yliopiston radiotieteen ja -tekniikan laitos perustettiin vuoden 2008 alussa liittämällä neljä Teknillisen korkeakoulun laboratoriota – radiolaboratorio, sähkömagnetiikan laboratorio, teoreettisen sähkötekniikan laboratorio ja avaruustekniikan laboratorio – yhdeksi yksiköksi. Laitos antaa perus- ja jatkotutkinto-opetusta sekä tekee tutkimusta mikro- ja millimetriaaltomittausten, antennien, radioaaltojen etenemisen, edistyksellisten keinotekoisten materiaalien, sähkömagnetiikan, piiriteorian ja avaruustekniikan aloilla. Laitos on ainoa yksikkö Suomessa joka antaa perusteellista opetusta mikroaaltokaukokartoituksen alalla.

Tällä hetkellä radiotieteen ja -tekniikan laitoksella on kahdeksan professuuria ja yli sata työntekijää. Laitoksesta valmistuu noin 30 opiskelijaa vuosittain.

Avaruustekniikan tutkimusryhmä jatkaa professori Martti Hallikaisen johdolla työtä mikroaaltokaukokartoituksen parissa. Tutkimusryhmässä on kymmenkunta jäsentä. Laitos operoi myös omaa tutkimuslentokonetta Short SkyVan. Laitoksessa suunnitellaan myös ensimmäistä suomalaista kaukokartoitussatelliittia Aalto-1.

Lisätietoja
http://radio.tkk.fi